Kasslergratäng GI

4 port
  • 600 g tärnad kassler
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin el Winborgs matlagningsvin
  • 2 dl frysta svampbitar
  • 1/2 zucchini i skivor
  • ca 100 g chèvre
  • vitpeppar
  • Lite salt
Sätt ugnen på 200°. Skiva lök och purjolök, stek lite mjuka i smör. Lägg i en ugnsfast form. Stek på svampen om ni inte tinat upp den först. Den släpper ifrån sig mycket vatten som ni inte vill ha i grytan. Lägg övriga ingredienser i formen och blanda ihop grädde och vin. Avsluta med att lägga på tunna skivor chèvre, salta lite, tänk på att kasslern redan är salt och peppra. Baka i ugnen i ungefär 15 minuter. Färdigt att äta!
 
 
♦ Det diskuteras om matlagningsvin verkligen är så gott och om det duger i mat. Andra skulle säkert snörpa på munnen åt Winborgs vita och hellre tagit ett riktigt vittvin men faktum är att det inte spelar så stor roll när det är en liten skvätt tillsammans med riktig grädde. Det blev garanterat gott! Om jag däremot ska göra en rödvinssås tar jag en flaska rött köpt på bolaget. Så var det sagt!  ♦
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0