Provar mobilappen

Nu testar jag att blogga med appen till mobilen. Min dag började lite kaosartad. Jag försov mig på jobbet. Måste ha stängt av klockan och somnat om. Ingen katastrof direkt det var bara en halvtimme så jag hann upp, fixa till mig och sedan dela ut medicin och göra frukost.

Sen åkte jag och tankade bilen, in på Willys en snabbis sedan hem och ut med hundarna. Men nu ligger jag och gonar i soffan tillsammans med mina fyrbenta soffpotatisar.

Läxläsning nu för tiden

Så här ser det ut när Annie läser läxor. Ser faktiskt riktigt vilsamt och trevligt ut, nästan så man själv skulle vilja leta reda på någon gammal mattebok och sedan lägga sig i sängen.
 
Nej, annat var det på min tid när man fick sitta i köket på hård pinnstol och plugga.
 
 
 
 
 

Tack och lov för handsprit

I förrgår tog jag sovmorgon och sov så gott i min sköna säng när jag plötsligt vaknar av att någon låser upp ytterdörren och smyger in. Sen hör jag frust, stånk och ulkande från toan på nedervåningen. Oh nej, mannen har kommit hem från jobbet och dragit på sig magsjuka, eller kanske ännu värre, vinterkräksjukan.
 
Jag studsade upp, slängde på min kläderna och gick ut med hundarna. När jag kom tillbaka utrustade jag mig med plasthandskar, rengöringsmedel och handsprit. Här skulle saneras... Jag städade hela badrummet på övervåningen, torkade minutiöst alla kranar, handtag och toalett, bytte handdukar och sedan gick jag ner. Jag sa till mannen att nu fick han husera på den kontaminerade toan nere och fick absolut inte använda den på övervåningen. Den var nu paxad till mig och dottern. Stackars karl, han hämtade till och med ner sin tandborste. Sedan låg han i soffan hela dagen. Själv parkerade jag vid datorn uppe och spelade spel.
 
Sedan fick jag en jobbförfrågan som innebar att jag skulle sova borta från kl 22 till 10 nästa morgon. Jag svarade tacksamt ja till det. Nu återstår det att se om jag och Annie klarar oss från smittan.
 

Gamla nyheter

Väl sent kanske men här är i alla fall bild på några julklappar jag fick. Av Annie fick jag två par örhängen och av Emma en häftig schal med dödskallar på. Det smittar tydligen av sig det där med dödskallar, mannen har en förkärlek för tatueringar med just såna på. Han har några stycken, eller ja, hela ryggen full faktiskt.
Fast den här eau de toiletten med tillhörande body lotion köpte jag till mig själv efter jul. Då var den billig minsann, 250 spänn och till på köpet luktade den jättegott!
 

Ord och inga visor

Jag fick ett mail idag:
 

Subject: Re: !!!
From: sofiaemma
Date: Tue, 22 Jan 2013 08:09:03 +0100
To: net_ann
 
Uppdatera bloggjäveln!!

 
Tydligen någon som tycker det är lite torka i bloggen :)

Tuppkaka

Smågott till kaffet när du inte har något annat hemma och får oväntat besök. Ett litet sött snabbt recept på kladdkaka i muffinsform. De jäser alltså inte upp eftersom det inte är bakpulver i dem.
 
Vispa poröst:
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
Blanda i och vispa:
  • 3/4 del smält margarin eller smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
Häll upp i muffinsformar max upp till halva formen. Grädda ca 10 min i 175°.
 
Ät dem som de är eller lyxa till och servera med en gräddklick eller kanske med bär/frukt och grädde.
 
 
 
 

My Gosh! eller Herre Gud

Drog mig till minnes att jag i 17-årsåldern fick en parfym som hette just My Gosh! Och det var precis vad den var. Det var en god doft men det jag minns bäst av den var att den var helt otroligt oemotståndlig för - getingar!
Överallt där man var dök de upp, jagade en och cirkulerade ohämmat runt skallen på en för att hitta någon lämplig landningsplats. Mycket duckande och viftande med armar blev det och till slut fick jag nog och kastade helt sonika flaskan.
 
MY GOSH!
 

Hell on wheels

En serie jag följer är just Hell on wheels. Den handlar om Cullen Bohannan, fd soldat och slavägare, som gett sig iväg på en personlig vendetta för att hitta de soldater som dödade hans fru. I sitt sökande efter hämnd hamnar han mitt i byggandet av järnvägen som ska komma att gå genom hela USA från öst till väst. Serien utspelar sig under slutet av 1800-talet.
 
Den är späckad med olika karaktärer. Här ett axplock: en alkoholiserad pastor, en norrman och synnerligen obehaglig typ som alla kallar Swede?, två irländska bröder som vill få ett bättre liv, en glädjeflicka som har varit fången hos indianer och har en mycket utmärkande tatuering på hakan, en kvinna som blir involverad i bygget tack vare sin döde mans kartor över området osv.
 
Jag blir inte riktigt klok på vad jag ska tycka om serien, den är både bra och dålig. Mest dålig tror jag ändå kan jag inte släppa den...
 

Testpilot av Weissbier

Som jag nämnt innan så har jag anmält mig till Smartson som testpilot och fick förmånen att prova även denna produkt. Och nej, det är inte öl utan en ost. En smaklig hårdost som vi mumsade på tillsammans i julas. Jag hade gjort en fikonmarmelad (torkade fikon kokta i vinglögg) som passade fint till. Den gick åt på en gång, alla ville ha mer. Dock är den och de andra i Alps selection dyra, allt för dyra tycker jag, i förhållande till hur osten smakade.
 
Den är god men inte så märkvärdigt god att det motiverar det höga priset. Men känner ni för att testa den så kan jag i alla fall rekommendera den för smakens skull!
 
 
 

Testpilot av Crème Caramel

Smartson heter en sajt som testar och provar det mesta, teknik, mat, bilar osv osv. Där kan man alltså få köptips till det mesta. Just nu håller de på att prova allt möjligt och jag anmälde mig och blev en av 5000 som fick prova en av Kockens nya desserter. Man hade att välja mellan Crème Caramel eller Pannacotta.
 
Den vi provade var Crème Caramel. Den var snabblagad, dock måste man ta hänsyn till att den ska stå en god stund i kylskåp innan servering så lite planering krävs i alla fall trots att tillagningen gick fort. Den var lagom söt, men hade gärna fått smaka mer vanilj. Den blev jättefin när man serverade den och blir perfekt när man inte har tid att fixa till en dessert vid middagsbjudningar.
 
Dock tycker jag de hade missat att tala om på förpackningen att man ska använda en non-stick eller teflonkastrull när man kokar den. Jag använde en kastrull i rostfritt och det var inte så lyckat eftersom det brände fast.
 
 

Khom Loy

En ny företeelse uppenbarade sig på nyårsnatthimlen, Khom Loy eller Thailändska lyktor i massor samsades med fyrverkerier av alla de slag. Själv föredrar jag de fina och tystlåtna rispapperslyktorna eftersom jag ogillar när det smäller. Jag har sett dem förut men inte i det antal som jag gjorde inatt så det måste vara en ny fluga.
 
En faktatörstande människa som jag måste naturligtvis undersöka saken. Lyktorna är gjorda av rispapper, ca 1 meter höga. I botten antänder man en platta av vax, de brinner i 5-7 minuter därefter slocknar vaxet och rislampan svävar sakta mot marken. Man behöver tillstånd från Transportstyrelsen för att släppa upp lyktorna om man befinner dig närmare än 10 km från en flygplats eller om de stiger högre än 400 m. Detta för att de kan störa start och landning för flygplan, dessutom kan de av misstag komma in i motorerna och det säger ju sig själv att det inte är bra. Så var det med det saken.
 

Loket, Janne Bylund och vi

Ett Gott Nytt År firade vi tillsammans med ovan nämnda herrar. Vilken afton!
 
Nåja, sämre hade vi nog mått på på denna första dag av det nya året om vi festat. Det är kanske största bakfylledagen av dem alla. Jag avundas inte de som ligger hemma och vrider sig i illamående idag.
 
Anledningen till att vi satt hemma och myste in nya året var en skotträdd hund och att Rolle skulle jobba idag. Vi vann i alla fall 200 spänn och gick jämnt upp med priset för bingolotterna. Det kunde ha gått sämre...
 
 

Sin egen lyckas smed...

... eller hur man undviker tandläkaren in i det längsta.
 
Vi har nu klarat av julfirandet och de nödvändiga saker vi skulle ta med var bland annat: julskinka, sill, och en tub tandpasta.
 
Rolle har en tand som han bitit av en bit på som det dessutom är hål i. Tandläkaren vill förstås rotfylla, själv vill han dra ut den men istället för att gå till tandläkaren har han så fiffigt lagat den själv med tandpasta som man kan köpa på apoteket. Denna tub hänger med lite varstans utifall lagningen skulle lossna. Sist han lagade tanden måste det har varit riktigt proffsigt gjort, det har hållit i 2 månader. Men för att inte riskera ett akutbesök hos någon tandläkare över jul så skulle tuben med.
 
Nu har tanden varit trasig i minst ett halvår, jag vet inte om detta uppskjutna besök hos tandläkaren beror på att det kostar pengar eller möjligen är tandläkarskräck. Hursom helst hobbytandläkare Rolle tar emot patienter måndagar efter 17. Det är bara att komma!
 
 
 

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0