Klippa i bomull är svårt

Alla som provat vet att det är megasvårt att klippa i en bomullstuss. Jag försökte göra det nu på förmiddagen. Det handlar alltså om vår vita pudel som har en päls som inte är av denna värld. Den är tät och fin förstås men omöjlig att klippa. Jag undrar om den räknas som bra eller dålig pudelpäls?
 
Hon hade tovat ihop lite på några ställen för pälsen var så lång. Säkert 6 cm och då blir det lite jobbigt att hålla efter de tovor som råkar bli. Så jag tog fram elektriska klipparen men det var stört omöjligt att klippa henne med den om jag skulle spara lite längd på pälsen. Skäret kom inte åt att klippa ens en millimeter. Kunde tagit skäret som klipper jättenära huden men då ser hon så rolig ut. Hennes rosa skinn lyser igenom och då påminner hon om en nyfödd råttunge. Så ville jag inte göra.
 
Det var bara att ta fram saxen och handklippa fram vovven. Det tog sin tid men blev efter omständigheterna rätt bra ändå. Tror jag. För jag har inte badat och fönat henne än. Det är väl först då man ser hur det blev egentligen...
 

Drabbad av sjukdom

Så blev jag sjuk i alla fall. Men jag klarade mig länge, länge. Mannen försökte på alla sätt smitta mig med följande i nämnd ordning: magsjuka, influensa och en förkylning.
 
Till sist stupade jag och fick se mig övermannad av influensan. Jag är inte särskilt ofta sjuk men när jag blir det, blir jag det med besked. Knappt någon feber alls däckar mig direkt. Måste erkänna att jag är lite som det sägs att karlar blir när de blir sjuka. De blir så in i bänken sjuka och jag blir likadan. Inte klokt vad det kan vara synd om mig alltså.

Kasslergratäng GI

4 port
  • 600 g tärnad kassler
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin el Winborgs matlagningsvin
  • 2 dl frysta svampbitar
  • 1/2 zucchini i skivor
  • ca 100 g chèvre
  • vitpeppar
  • Lite salt
Sätt ugnen på 200°. Skiva lök och purjolök, stek lite mjuka i smör. Lägg i en ugnsfast form. Stek på svampen om ni inte tinat upp den först. Den släpper ifrån sig mycket vatten som ni inte vill ha i grytan. Lägg övriga ingredienser i formen och blanda ihop grädde och vin. Avsluta med att lägga på tunna skivor chèvre, salta lite, tänk på att kasslern redan är salt och peppra. Baka i ugnen i ungefär 15 minuter. Färdigt att äta!
 
 
♦ Det diskuteras om matlagningsvin verkligen är så gott och om det duger i mat. Andra skulle säkert snörpa på munnen åt Winborgs vita och hellre tagit ett riktigt vittvin men faktum är att det inte spelar så stor roll när det är en liten skvätt tillsammans med riktig grädde. Det blev garanterat gott! Om jag däremot ska göra en rödvinssås tar jag en flaska rött köpt på bolaget. Så var det sagt!  ♦
 
 
 

Mästerkockar tävlar

Nu är vi fast igen, att det kan vara så spännande att se andra tävla i matlagning. Vi sitter bänkade varje onsdag kväll kl 20.00. Men just idag är det nån fotbollsmatch som är helt ointressant för oss som gör att programmet är inställt. Vilken besvikelse!
 

Det där med GI-maten

Nu har vi börjat att laga mat enligt GI och hållit på med det en vecka lite drygt. Vi blir mätta och det är god mat. Rolle säger att midjemåttet minskat med 3 centimeter men ja, det är på honom. Jag har ju inte mätt midjan så jag vet inte men man känner sig lätt, mätt och smidig efter man ätit. Första tre dagarna blev jag enormt godissugen, helt olikt mig. Men nu är det suget borta.
 
Kokboken vi hittar recepten i heter Snabblagad GI, 100 rätter på mindre än 30 minuter av Ola Lauritzson.

Somliga borde byta yrke

Varför är busschaufförer så griniga? Inte alla, det vore orättvist att säga det, men väldigt många. De är psykopater och småsadister. Hör här bara.
 
Jag var ute med hundarna och ser då att det står en människa och väntar vid en busshållplats. Längre bortöver ser jag att bussen närmar sig. På samma sida springer en tonårskille så mycket han orkar i avsikt att hinna med bussen. Bussen kommer fram, stannar och släpper på den som stått och väntat. Sedan blir bussen stående absolut stilla. Ingen bil eller annat fordon kommer åkande bakom som hindrar bussen från att blinka ut och åka på en gång.
 
Jag ser att chauffören tittar i backspeglarna och han kan ju inte missat grabben som springer allt vad han orkar. Grabben kommer precis lagom fram till dörren då chauffören stampar plattan i mattan och åker iväg. Ja, där står stackarn och ser snopen ut. Jag antar att det kändes riktigt skönt att få åka ifrån honom. Kunde nästan se chauffören hånflina. Jävla idiot! Vad hade det gjort om han stannat absolut högst 15-20 sekunder till?
 
Det är av den här anledningen jag drar slutsatsen att somliga chaufförer är psykopater. Det är ju inte första gången jag noterar det här beteendet.
 
Dalatrafik - det är kanske dags att skicka era sura och griniga chaufförer på charmkurs samt upplysa om att det faktiskt är ett serviceyrke de har!
 
 
 
 
 
 

Men herre gud

Nyss gjorde jag en långt och fint inlägg som bara liksom försvann när jag skulle lägga till en bild. Vad jävla trött jag blir på den här skiten. Allt har krånglat sedan datorn rensades och skulle göras snabbare. Popup reklam kommer ideligen och mitt i vad jag än håller på med. Vad är det som händer?
 
Och mobilappen var rena rama löjan. Dålig!

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0