Det kostar att ha hund...

Speciellt när de förstör saker. De råkade ha ner min plattång i golvet. Den höll nästan dvs den blev lite glapp men det fixade jag till med lite eltejp. Dessvärre funkade det bara i 2 veckor. I morse gav den upp helt och hållet. Så nu har jag beställt en ny som jag hoppas kommer i nästa vecka. Det passade inte så bra med tanke på att det snart är jul men det fattar ju inte ulltussarna.

Primer

Jag fyllde år för ett tag sedan och som brukligt är får man presenter. Den här fina tuben med mirakelmedlet primer fick jag av min sminkintresserade söta syster.
 
 
Följade konversation utspelade sig när jag öppnat paketet...
 
- Vad är det där? frågar min morbrors fru på sjungande norrländska.
- Det är en primer, svarar jag.
 
Min mor och morbrors fru ser ut som frågetecken.
 
- Jamen, det är ju sån ljusreflekterande creme man har i ansiktet under underlagscremen som gör att man ser frisk och fräsch ut, säger jag.
- Ja, just det, säger min morbror, det vet man väl vad det är.
- Men, säger jag, hur vet du det?
- Ja, det har jag sett på tv:s "gör om mig", säger han.
 
Inte direkt väntat att min morbror av alla människor skulle veta vad det är. Han är ju faktiskt karl och pensionär!

Slut på kladd i köket

Nu är det adjöss med kladdiga diskmedelsflaskor här hemma. Fattar inte varför vi inte köpt en pumpflaska förrän nu...
 

Pudelputsning

Pudelflickorna har fått nosar, tassar och svansar putsade. Passade på att knäppa några kort nu när de är så fina.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filmtajm x 2

Idag har jag och Annie kollat på film. Först kollade vi en australiensisk mycket konstig film om ett par som ska åka och campa vid havet över en helg tillsammans med vänner. Den var verkligen jättekonstig. Kompisarna dök aldrig upp så de fick campa själva. Det slutade med att en sjöko som mannen skjutit ihjäl krupit långt upp på land till deras tältplats. Fast den var död. Sedan råkade mannen skjuta ihjäl sin frun med en harpun i mörkret men det upptäcker han inte förrän det blivit ljust. Själv ihjälkörd av en lastbil.
- Totalt värdelös, sa jag.
- Jag kommer att drömma mardrömmar om den fett läskiga sjökon och se den för mitt inre så fort jag blundar, sa Annie.
 
Den andra rullen var en skräck/thriller som hette Vacancy från 2007. Den är otroligt nervkittlande. Man sitter på helspänn hela filmen. Man får följa ett par som är på väg i bil för att hälsa på släkt. Bilen går sönder. De måste ta in på motell och där börjar det hända grejor. Den är faktiskt ganska otäck. Rekommenderas!
 
 
 
 
 

Dagens ansträngningar

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Läst diverse tidningar, surfat lite, skypat med Emma, gått ut med hundar och sedan fixat till en älggryta. Det tog en faslig tid men det var min bästa och godaste hittills sa familjen. Ska strax gå och jobba, ett riktigt guldpass. Börjar kl 21 sover över och går av kl 9 imorron bitti. Så gött!
 

Barn ska inte röka

Igår åkte jag buss till och från jobbet. På väg hem stannade bussen mitt i stan för att släppa på passagerare. Där i busskuren står en liten spenslig kille, såg ut att vara 12, och röker helt öppet!
 
Busschauffören frågar killen: - Röker du? Hur gammal är du?
Killen: - Ja, jag är 14.
Busschauffören: - Men är det gott?
Killen: - Jag är beroende. Jag har rökt sedan jag var 10.
 
Då undrar man ju varifrån han får sina cigaretter. Underåriga kan ju inte köpa själv. Får han dem av sina föräldrar eller? Det var oundvikligt att tänka steget längre, har han inga föräldrar som bryr sig? Dricker de eller knarkar? Stackars barn, för det var ju faktiskt ett barn. Nej, usch och fy vad hemskt det var att se och höra.
 
 
 
 

Ny modell av pälskarda

Den gamla kardan är inte så bra längre. Hittade den här modellen med långa, långa piggar. Själva plattan som piggarna sitter på är böjlig så man inte ska borsta för hårt på huden. Var lite skeptisk innan jag använt den men den är jättebra för krullig päls. Verkar som hundarna gillar den bättre än den gamla också.
 

Mina klädinköp

Jag gjorde faktiskt också ett fynd. Min svarta dunjacka som fortfarande är fin och har en bra modell har jag haft i 7-8 år, så jag har funderat på att köpa en ny. Lägligt nog hade Stadium drive på en massa olika vinterjackor. Då blev jag glad och slog till med en parkas. De andra kläderna hittade jag på Vero Moda och H&M. Tyvärr dåliga bilder på allt utom jackan som jag "lånat" men håll till godo Emma!
 
 

Värsta superrean, för herrar såklart

Vi åkte till Kupolen i lördags och skulle titta på kläder tänkte vi och råkar på superrea på Jack & Jones. De ska byta ägare. Det var tyvärr inte mycket kvar men Rolle hittade ett par snygga skor med 80 % rabatt, 240 kr fick han betala.
 
 
Vi var in på New Yorkers herravdelning och hittade ett par snygga långärmade tröjor, en vit och en svart av samma modell. Visserligen till ordinarie pris.
 
 
Vi kollade lite kläder på fredagen också. Fast då var vi nere på stan. Och vad hittar han då om inte ett par snygga jeans för halva priset.
 
 
Jag har tänkt på en sak, tjejers kläder på rea är aldrig lika snygga. De är inte lika billiga heller och är de det ser de omoderna ut med fula färger och modeller... Gräver butikerna fram nåt gammalt bortglömt lager som de hänger fram? Är det för att vi köper kläderna oavsett pris och hur de ser ut?
 
Är vi verkligen så sugna på att handla att vi tar första bästa?

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0