Te i en väldigt fin förpackning

Föll för detta te för att förpackningen var så fin. Det var nog meningen att det skulle vara en kopia av det klassiska lösviktsteet Söderblandning. Innehållet höll tyvärr inte måttet. Det luktade gott men smakade väldigt lite.
 
 

Resan till Göteborg i fara

I fredags gick bilen sönder. Ni vet ju hur det brukar vara när det händer. Tusenlapparna fladdrar iväg för minsta lilla reservdel. Mannen testade och googlade vad det kunde vara. Han kom fram till att det kunde vara nåt spjäll som var trasigt. Kostnad för reservdel 7000 kr på Volvo. Stor suck och där rök Göteborgsresan!
 
Men tur i oturen var det bara en cylinderformad reservdel som fanns att köpa billigt på Biltema som var trasig. Hette tydligen luftmassemätare, vars funktion inte säger mig ett dugg. Mannen kavlade upp ärmarna och bytte den kvickt och lätt och sparade in en massa sköna tusenlappar på 10 min.
 
Vilken tur att man har en händig karl!
 

Tips på ett gott rosévin

Det var himla gott det här vinet, Turtle Dreaming. Drick det kallt tillsammans med lite grillat eller en sallad. Rekommenderas!
 

Regn, regn och åter regn

Jaha, så var det igång igen då, regnet. Idag ska vi ha fest. Men ingen partystämning vill infinna sig. Få se om bra musik, trevligt sällskap och en och annan cider kan höja stämningen...
 
 

Filmkväll Tintin och enhörningens hemlighet

Ikväll ska vi se min barndomshjälte Tintin. Vi har redan sett den på DVD men denna gång ska vi se den på blu-ray. Det kommer att bli guld! Den är makalöst bra, det är humor, äventyr och action allt i en skön blandning precis som i böckerna. Att en tecknad film kan bli så spännande. Jag blev inte besviken första gången, jag förväntar mig att denna blir ännu bättre.
 
 

Snabba köttfärsbiffar med sås

Till 4 port:

  • 500 g köttfärs
  • 1 burk kesella (250 g)
  • 1 påse fransk löksoppa
  • 2 tsk potatismjöl
 
Blanda ihop. Forma till 4 stora biffar som läggs i långpanna på bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen på 225° i 12-15 minuter.
 
Sås
2,5 dl iMat (mer om du tycker det blir för lite)
Kinesisk soja för färg och smak
En halv köttbuljongtärning eller mer
Malen svartpeppar
Ev. salt
 
Smaka av ofta så det inte blir för salt. Red av om du vill ha den tjockare.
 
 

Måttet är rågat med allt annat än kaffe

Nu är vi väldigt irriterade på Electrolux. Vi köpte en kaffebryggare som skulle vara bra enligt de tester vi läste. Så här i efterhand var det en skitbryggare på alla sätt och vis. Två gånger om!
 
Vi har nu avverkat 2 stycken av samma märke och sort. Första gången tyckte vi att vi hade tur eftersom bryggaren gick sönder bara 1 månad innan garantin upphörde. Den slutade helt enkelt att pumpa vatten. Vi gick tillbaka med den och fick en ny. Men ingen ny garanti! Väldigt konstigt eller inte konstigt alls om man tänker efter för nu har även den nya ballat ur. Den läcker vatten och är således livsfarlig att använda. Den höll väl också runt ett år.
 
Jag kommer inte att köpa något som det står Electrolux på i fortsättningen.
 

Trappan i svart/vitt färdig

Så här snyggt blev det efter 56 timmar fyllda med svett, tårar och en och annan svordom. Jämför med hur den såg ut förut.
 
Inte illa!
 

Felsägning rutigt eller skitigt

Jag var chaufför åt min syrra en helg för mycket längesedan. Jag hade redan då linser. Inte såna där fina och tunna som finns nu utan de var tjocka och mycket obekväma att använda. Hade man använt dem en hel dag kändes det som man hade fulla ögonen med grus och synen var inte den bästa faktiskt.

 

Vi var ju som sagt ute och åkte bil och framåt småtimmarna hade det blivit lite dimmigt och rått ute. Så jag satte på vindrutetorkarna för det såg ut som det kommit kondens på rutan. Jag tyckte inte det blev så mycket bättre så jag gned mig i ögonen och sa:

- "men är det jag som ser suddigt eller är skitan rutig".

 

Jag fattade inget när syrran gapskrattade...

 

 

Lillsemester i Göteborg

Jag och mannen ska åka på lillsemester till Göteborg. Det har vi visserligen gjort några somrar nu. Man kanske borde variera sig lite och åka någon annanstans men vi råkar gilla Göteborg.
 
En av gångerna hade vi väldiga problem med att hitta till hotellet. Vi åkte runt och körde på alla möjliga och omöjliga gator utom den vi skulle vara på. Vi till och med såg gatan men det var omöjligt att ta sig dit. Vi spanade och kollade kartan och helt plötsligt utan att vi riktigt förstod vad som hände åker vi på en jättehög trottoar mellan spårvagns-spåren. Vi fattade ju att ingen med bil borde köra där men det gick inte att komma därifrån, kanten var för hög. Allt vi kunde var att köra rakt fram. Panik!
 
Vet inte hur länge vi körde men det kändes som en evighet. Röda i ansiktet och med lätta svettbrytningar får vi syn på ett övergångsställe längre fram. Det var räddningen! När vi körde av trottoaren via övergångsstället mötte vi en förvånad och föga imponerad tant.
 
Ja, nu ska vi alltså till Göteborg igen. Undrar vad vi kommer att råka ut för den här gången. Jag börjar redan få lite ont i magen...
 
 
Foto:www.fotoakuten.se
 

Dubbelgrattis!

Grattis på namnsdagen Emma!
Och grattis till Emma borta i K-viken också!

Kommer sakna min säng

Inatt kommer hela familjen att sova i vardagsrummet. Jag och ena dottern på soffan, mannen på luftmadrass. Detta pga att trappen är nymålad så vi inte kan gå upp till våra sovrum på övervåningen. Det var tvunget sa mannen som vill bli klar med måleriet så snart som möjligt.

Jag funderar på om det kommer att bli mysigt eller jobbigt...

En åkte, en kom

Yngsta dottern åkte med sin farmor och kompis till Stockholm i lördags morse. Äldsta dottern kom resande från Norge samma dag.
 
 
 

Mina nya skor

Asch, kunde inte hålla mig ifrån att köpa de här. De var ju sååå oemotståndligt söta. Att man bara orkar. Vet inte ens var jag ska sätta dem. Så onödigt...
 

Trappan

Ja, ok då jag kunde inte hålla mig från att ta ett kort... Visst blir det fint?
 

Slipning av parkettgolvet

Om 2 veckor kommer en hantverkare hit och slipar och lackar parketten i vardagsrummet.
 
Yippi!

Ny färg på trappan

Vår trappa till övervåningen håller på att målas om. Mannen har målat så han har träningsvärk i hela kroppen. Bilder på resultatet kommer när det är klart. Håll till godo med hur den ser ut nu.
 
Adjöss fula furu trapp!
 

Renovering av köket

Snälla herr hyresvärden har skaffat oss en ny, vit och fräsch köksfläkt. Vilken skillnad! Om nån/några veckor kommer nya bänkskivor i grått som vi själv fått välja ut.
 

Godaste avocadosalladen

Måste dela med mig av ett riktigt smarrigt recept. Enkelt, snabbt och beroendeframkallande. Passar perfekt till kycklingfilén. För 2 personer behövs följande:
  • 2 avocador
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Romansallad (mängd efter tycke)
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
Skär avocado och paprika i bitar. Riv salladen i mindre bitar. Blanda ihop.
Blanda olja och vinäger. Häll över salladen eller låt var och en ta så mycket de vill.
Salta och peppra.
 
Receptet är enkelt att dubblera eller göra ännu mer av.
 
Smaklig måltid!
 
 

Prince of Darkness

En mycket solig, varm och härlig dag i maj var jag och Rock n' Rolle till Stockholm för att se Ozzy. Vi hade tur och fick komma in på VIP-plats framför scenen. Detta trots att vi inte hade nåt fint blått VIP-band runt handleden. Ibland har man turen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle!
 
Tyvärr hade jag bara mobilen med urkass zoom med mig så bilderna är inte de bästa. Om ni använder förstoringsglas kan ni kanske se honom på scenen (för säkerhets skull har jag ringat in farbror'n).
 

Grattis vovven

Vår lilla ullfia, Wilda har fyllt 4 år.
 
Hip hip hurra!
 

Släpa på Björn Borg

Mitt senaste fynd, en liten väska i kanvas från HM. På rea, endast 50 spänn. Behövde en liten och behändig en för det är ju inte alltid man vill släpa med sig Björn Borg överallt. Ja väskan alltså, inte karl´n. 
 
 
 

Arm + arm = längd

Tag en tumstock. Ställ dig med armarna rakt utsträcka från sidorna, mät från fingertopp till fingertopp.

Resultatet är lika med din längd.

Helt värdelös information men samtidigt lite märkligt och intressant. Undrar vem som kom på det?

Test av ny sorts deodorant

Mannen hade slut på deo och skulle köpa ny. Vi hittade denna på Ica Maxi när vi var där. Det är nån slags kristallsten som man ska blöta med vatten och sedan stryka under armen. Verkade bluff och båg för det var inte lite som utlovades på förpackningen. Vad sägs om:
  • Motverkar dålig lukt - hela dagen
  • Kladdar inte, ger inte fläckar
  • Lämnar ingen vit hinna
  • Räcker upp till 1 år
Dessutom var den billigare än vissa andra antiperspiranter och deos. Nu är den nogsamt provad av testpiloten här hemma OCH fantastiskt nog - ingen dålig lukt och inga fläckar. Återstår att se om den räcker i ett år.

Kissa ute

Ja, alltså inte jag utan hunden, Wilda.

 

Vad gör man när det är som att dra på en åttiåring med rullator så fort det regnar och är blött? Hund vägrar kissa, har nu hållit sig i 7,5 timme. Släpar sig fram med vaggande gång, huvudet hängade och ser helt olycklig ut. Stannar man står hon som fastfrusen, rör sig inte en millimeter. Ingen ansats till att sätta sig fast vi varit ute i 20 minuter.

 

Jag kan väl hålla med om att om jag själv skulle lätta på trycket utomhus skulle jag också föredra att det var torrt och sol ute. Men för jösse namn, det är en hund vi pratar om!

 

Vår lilla Tin-Tin kissar istället överallt, hela tiden. Hon kan till och med likt en hanhund kissa mot träd och lyktstolpar. Struntar blankt i att det är vått i gräset och plöjer fram genom vattenpölarna som en ångvält. Viker inte en tum för att göra det, som göras skall. Så olika det kan vara.

 

För både min och hunds del hoppas jag det slutar regna snart...

 

 

Nytt på hemmafronten

Vi har sommarfyndat ett parasoll till uteplatsen. Eftersom vädret inte varit det bästa började affärerna sommarrea parasoll och utemöbler redan i slutet av juni. Halva priset! En spottstyver.
 
Däremot har vi inte kunnat sitta där ute än. Också pga vädret. Att det aldrig får vara riktigt bra.
 
 

Ris och ros åt Falu kommun!

Äntligen har Falu kommuns Trafik- och Fritidsnämnd fixat en hundrastgård till glädje för våra fyrfota vänner. Det var väl inte så svårt, var det?
 
Om jag inte minns helt fel var det 70.000 kr i engångskostnad, 30.000 i årligt underhåll. Ställ den kostnaden mot vad VM kommer att kosta faluns invånare. Det ska fixas och byggas om så vi har nåt fint att visa upp för de utländska gäster som kommer.
Hoppbackarna ska byggas om eller var det nybyggas? Vem ska använda dem sedan? Det blir väl nåt som ska stå och rosta sönder precis som de gamla för vi inte har råd med underhållet. Till glädje för vem? Vilka inkomster har man räknat med att de ska generera?
 
Nä, skärpning Falu kommuns politiker!
Lägg våra skattepengar på barn och ungdomar och övriga invånare istället!
 

Furuvik

För ett par dagar sedan åkte jag och Annie till Furuvik. Det var dags att efter ca 7-8 år återse den gamla djurparken. De hade hottat upp den med lite fler karuseller. Men gamla Spöktåget, Piratbåten och Kaffekopparna fanns kvar. Bassängen hade antagit formen av äventyrsbad med vattenkanor och vattenfall. Det såg riktigt trevligt ut. Vi valde dock att vara badkrukor!
 
Vi gick överallt och provade alla karuseller (eftersom jag fått instruktion om att inte vara en töntmorsa som fegar ur). Tittade på alla djur och matade getter och får. I gethagen var det förstås fullt med småglin. De vill ju alltid jaga djuren och försöka lyfta dem. En liten flicka försökte få en söt pytte-killing att inte gå iväg från henne genom att ta stryptag med sina små barnhänder. Farmor/mormor hon hade med sig sa förstås ingenting. Stackars djur!
 
Utanför känguruhagen skuttade en liten känguru-unge som smitit ut. Den var såååå söt. Han skuttade iväg och vi oroade oss länge för om han skulla hitta in eller om djurskötarna skulle få tag i ungen.
 
Efter sex timmar i perfekt soligt väder och klarblå himmel kände vi oss väldigt nöjda. Vi hade en toppendag tillsammans!
 
←  Två homosapiens!
 

Det här med...

att uppdatera... Jag måste bli bättre. Det här duger inte. Problemet är att jag håller på att lära mig det här med bildstorlekar och skriverier samtidigt som jag ska göra nåt bra av det. Det tar tid - hav tålamod...

Midsommar

Nästan hela gänget inklusive hundar var samlade dagen före aftonen. Och det fick bli vår midsommarafton eftersom 14-åringarna, Annie och Sofia, skulle till sina pappor på själva aftonen. Det fattades tyvärr två, min stora tös Emma och pojkvännen Tobias som blev kvar i nya hemlandet Norge. Hade de varit med hade midsommaren blivit perfekt.
 
För en gångs skull kunde vi grilla OCH sitta ute och äta. Det var så härligt!
 
Sill och potäter & nubbe, ägghalvor, Gunillas special - Matjessillröra (som hon var snäll och gav mig receptet på), klyftpotatis och grillat kött, Lomander's Beasås och grillad lök/svamp/paprika. Oj, vad gott! Det vattnas i munnen och jag riktigt känner vad otroligt mätt jag blev.
 
 
 
 
 
 

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0