Vår lilla gran så grön och fin

En "äkta" plastgran har vi med grenar som sitter tätt. Slipper barr och mystiska smådjur på golv och väggar. Tänkte bara visa den för svärfar... ;) som skaffat en riktig gran. Jag hade lite svårt att hålla mig för skratt när jag såg den och vågade inte kalla den ful men när svärmor kom sa hon som det var:
- Det var den fulaste gran jag sett!
 
Så svärfar, det kanske är dags för en problemfri fin plastgran nästa år?
 
 

En gnistrande kall vinterdag

I -20° knallade jag ut och fotade lite. Det var fint ljus och ur vattnet steg dimman. Fingrarna frös till is men det fick det vara värt en sådan fin och solig dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga luspudlar här...

Nej men ett par äkta lusse-pudlar har vi varit dagen till ära eftersom det är 13 december. Tänk att man ska få lov att spöka ut sig så här!
 
 
Jaha, så då blev man lucia i år igen då!
 
 
Och jag fick vara tärna...
 
 
Åh så trött man blir av att lussa...
Jag lägger mig här på golvet en stund och vilar.

Det är bra fint med vinter i alla fall

Bilderna tog jag igår kväll. Det var magiskt vackert när trädens alla grenar täckts med frost och gatlyktorna lyste.
 
 
 
 
 

En oväntad vänskap

Den franska komedin En oväntad vänskap är en film som är fantastiskt bra och rolig. Den handlar om en rik förlamad och rullstolsbunden man som anställer en ny personlig assistent. Denna assistent kommer att ruska om livet för mannen och hans närmaste. Han kommer från helt andra förhållanden och har precis avtjänat ett fängelsestraff.
 
Det görs inte så många bra komedier som verkligen är roliga så den här får ni inte missa!
 
 
Filmen får 5/5

Ny karriär - inte...

Jag kommer aldrig att få en karriär som trädgårdsmästare, det har jag insett. Men det behöver jag ju inte heller. Det finns söta och fina fuskblommor som inte kräver någon vård. Se här bara vilka fynd jag gjorde på Rusta!
 
 

Visdomstands-j..el

Har haft ont i överkäken och ätit värktabletter i över en vecka. Började i och för sig långt tidigare än för en vecka sedan men då har jag kunnat borsta och peta med tandsticka så det känts bättre. Det var en visdomstand som börjat spöka och ville fram. Bara det att den tryckte på framförvarande tand och på köpet fick jag huvudvärk som strålade upp mot tinningen. Fick rådet förra veckan att köpa bakteriedödande gel och vinkelborste och testa med det först eftersom det kunde vara en infektion. Helt bortkastade pengar skulle det visa sig.
 
Igår gick det inte längre. Jag ringde och fick en tandläkartid. Det togs röntgenbild och konstaterades att visdomstanden växte snett in i tanden framför precis som jag trodde. Men den hade också ställt till med att ge ett stort hål mot tandroten på den andra. Vilken gynnare! Hej hopp och tre bedövningar senare har jag två tänder mindre och är 1500 kronor fattigare. Sååå käckt!
 

Hundskor

Vi har köpt skor till Tin-Tin och det är inte för att det är gulligt med skor på hundar utan faktiskt för att hon fryser och får kramp när det är kallt ute. Hon vill göra det hon ska och sedan stretar hon och vill in och ligga i värmen.
 
Vilken skillnad det blev, först var hon som som bambi på hal is men efter bara fem minuter hade hon förstått att man inte måste gå konstigt bara för att det sitter skor på tassarna. Hon blev jätteglad och skuttade på som ingenting. Nu går det förhoppningsvis att vara ute på lite längre promenader.
 
 
 

Lysande julpynt

När vi ändå var ute och shoppade igår så slank vi in på en lampaffär som har utförsäljning. Vi är ju lite svaga för pynt med optisk belysning som glimmar i olika färger. Vi fyndade tomten för 440 spänn. Kan ju tyckas lite dyrt men den hade kostat 875 så då tyckte vi att vi gjorde en fin affär. Julbyn bredvid tomten inköptes för någon vecka sedan.
 
 
 
Den här julbyn köptes förra året.
 
 

Ny handväska

Köpte en fin handväska igår som jag hittade på Deichmanns för 130 kr. Man kan inte ha för många eller?
 

Grym vampyrfilm

Gillar ni vampyrfilmer ska ni inte missa: Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Den är maxad med action, häftiga scener och ljudeffekter. För den som tycker att regissören Tim Burton gjort mindre bra filmer, den här har han lyckats med!
 
 
 
Filmen får 5/5
 
 

Ommöblering - igen

Vi som sade när vi flyttade in i vår lägenhet att "det här vardagsrummet är ju så speciellt så man kan bara möblera på ett sätt". Jo, pyttsan nu har vi möblerat om för femte gången och nu är vi väldigt nöjda med resultatet. Fast det var vi alla de andra gångerna också i och för sig.
 
 
 

Shoppingtripp till Ikea

I söndags fick vi nog och drog iväg till Ikea för att köpa nya möbler till Annie. Hon hade ett bedrövligt trångt och omodernt rum med diverse hopplock. Vi monterade ihop allt så fort vi kunde och överraskade Annie som kom hem på sin håltimme på måndagen. Hon öppnade intet ont anande sin dörr och fick nog en smärre chock. Hon skrek och till och med svor och trodde inte sina ögon. Men hon blev otroligt glad och tyckte rummet blev perfekt. Det var sååå fräscht!
 
Vi passade på att köpa ny sängram till oss själva också i samma serie som sängborden och byrån vi köpt tidigare. Hallen uppe fick en liten uppfrächning också.
 
Det var på håret vi fick in paketen med möbler i bilen. Jag fick knö in mig med skohorn och sitta som ett spett i framsätet med knäna in i instrumentbrädan och i 90° vinkel. Men det var det värt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förra årets julklapp

Så sitter de uppe, äntligen, julklappsbokstäverna vi fick av Emma. Det blev fint!
 

Julpynt och myshelg

Förra helgen invigde vi med glögg och pepparkakor. Sedan pyntade vi upp inför första advent. Vi har inte tänt nåt av dekorationerna än men det är uppsatt och klart. Varför? Av den enkla anledningen att vi båda skulle jobba denna helg och då skulle vi inte hinna fixa fint till 1:a advent.
 

Dagens skratt #2

Det har ju kommit rätt bra med snö idag och män i små traktorer har kört bort snö från trottoarer och gångvägar. De är så duktiga så. Men de glömde visst sanda efter sig. Där de åkt och skovlat har det packats till och blivit som ett såpat golv. Sedan faller det ännu mera snö ovanpå och vips har gångvägen förvandlats till en fälla eftersom man inte ser att det är snorhalt.
 
Intet ont anande gick jag ut med hundarna. Rätt som det är halkar jag till, ben och fötter spretar åt olika håll och jag är nära på att gå ner i spagat. Får snabbt som ögat ner en hand i backen och räddar mig upp till stående igen likt en vig prima ballerina. Ibland har man tur och reaktionsförmåga som en vessla!
 
 

Dagens skratt #1

Jag skulle ut med hundarna nu på kvällen så jag kände igenom fickorna på jackan för att kolla om jag hade några bajspåsar där. Det hade jag inte. Påsarna har vi i en byrålåda i hallen och i den lägger jag tillbaka påsar som inte blivit använda. Från lådan tog jag några lösa påsar i handen och samtidigt så gick jag in i köket för att slänga ett gammalt kvitto som jag hade i fickan. När jag sedan vänder mig om för att gå tillbaka till hallen igen så ser jag att hela golvet är fullt med svarta bajspåsar i en lång rad. Jag hade visst tagit en påse som satt fast i en rulle med resultat att hela rullen hade följt med ut ur lådan och rullat ut påsar hela vägen från hallen till köket.
 
Det var ju bara att försöka rulla tillbaka dem på rullen så gott det gick...
 

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0