Besök på O`Learys

Igår kväll var Rolle och jag och åt på O'learys. Jag valde en burgare som hette Bobby Orr´s bacon burger med bacon, ost, champinjoner, paprika och stekt lök. Rolle tog Boston Celtic BBQ Cheeseburger med ost, sallad och barbeque sås. De var fantastiskt goda!
 
Nöjda och (över)mätta rullade vi hemåt i natten!
 

Fin väska

Den här ville jag ha! Den var lagom stor. Jag inspekterade väskan inuti och den hade mobilficka och en dragkedjeförsedd ficka som de flesta handväskor brukar. Efter det provhöll jag den och satte den på axeln. Inte dumt. Men sedan blev jag snål... Så nej, det blev ingen väska nu ialla fall. Men det kan ju hända att den känns nödvändig om en vecka eller så.
 

Hund som handväska

Här är min nya handväska, nej då men Tin-Tin ser ut som en svart och vit handväska med täcke på sig. Den är lite för stor för det är Wildas egentligen och hon är ju kraftigare byggd. Det resulterar i att man måste sätta magbandet  tajtare varpå det bildas ett handtag på ryggen. Ser lite roligt ut.
 

Tokhäftig tapet

På Rusta hade de den här tapeten. Är den inte fräck? Tapeten på bilden görs inte riktig rättvisa. Dödskallen är i silverglitter.
 
 
Nu var det ju inte den jag skulle ha om jag skulle ha någon, utan den här. Den skulle passa som fondväggstapet inne hos Annie. Går precis ton i ton med hennes gråa tapet. Har dock inte bestämt mig att köpa den. Vi får se...
 
 

Pawn Stars...

Detta är Rolles nya tidsfördriv! Nej, det är inget skumt även om namnet är förvillande likt nåt helt annat. Förklaring onödig. Detta mina vänner är en realityserie om en amerikansk pantbank i Las Vegas. De köpslår med kunder som vill sälja eller panta allehanda saker. Ibland värdelösa, ibland värdefulla.
 
Det var den serien det började med. Nu har intresset sakta men säkert byggts på med: 
 
Storage Wars - ett gäng som åker runt och går på förrådsauktioner. Det är en auktionist som ropar ut övergivna förråd som folk lämnat åt sitt öde. De som vill bjuda har 5 minuter på sig att titta in i förråden, de får inte gå in och börja rota utan bara stå i dörren och titta innan budgivningen börjar. Ett lotteri med andra ord.
 
American Restoration - en serie som följer en kille som restaurerar gamla amerikanska gamla prylar gjorda av metall. De lackar och handmålar och fixar till mekaniken i grejorna.
 
American Pickers - två killar som åker runt USA och går igenom gamla lador, uthus, källare och förråd som ibland stått helt orörda i massor med år för att hitta antikviteter.
 
Det här är vad vi tittar på kvällarna igenom. Först tyckte jag att det var oerhört tråkigt och riktigt fånigt och gäspade mig igenom programmen. Nu har jag liksom kapitulerat och tycker att det är ganska intressant. Alla serierna är bra på olika sätt men min favorit är Storage Wars.
 
Nu har en ny serie kommit som heter Cajun Pawn Stars...
Undrar om den är bra?
 

Hittat de coolaste gummistövlarna

Nu har jag hittat dem, stövlarna. Måste varit blind när jag var på Rusta sist men jag svär på att de inte fanns där då. Fanns bara svarta och skogsgröna. De här var ju bara för coola. Annie och jag ska dem tillsammans så det var ju bara att fråga om hon kunde tänka sig att ha dem, fast de var cerise. Och det kunde hon. Hon ska med skolan till Städjan nästa vecka och då skulle de ha bra och vattentäta skor på sig och jag hade ingen lust att lägga ut en massa pengar på rejäla vandringskängor. Så de här får duga.
 
Frös om händerna när jag var ut med dogzen i morse, +3,5 º burr. Fyndade handskar som blir bra att ha i höst när vi ska promenera. 
 
 

Nytt och fint på fönsterbrädan

Alla som känner mig väl vet att jag är en hejare på att ta död på växter. Därför måste jag med jämna mellanrum köpa nya. På nyöppnade Granngården hade de erbjudande, 4 stycken gröna växter för hundra bagis. Passade ju bra så jag slog till. Blankbräken hette dem och ska vara lättskötta. Fick inte stå torra och det är där det går fel för mig. Jag har aldrig vattnat ihjäl någon blomma utan de dör av törst för jag glömmer av att vattna helt enkelt. Återstår att se hur länge jag lyckas hålla dem vid liv...
 
 
 
Härom veckan piffade jag upp köksfönstret med två rosa/vita cyklamen.
 

Läckra stövlar i barnstorlek

Måste köpa ett par gummistövlar att ha när jag går ut med vovvarna. Det funkar inte så bra med joggingskor. Man blir dyngsur om fötterna när det regnar och är blött ute. Var en sväng till Rusta och provade deras stövlar. Prisvärda för 99 kronor just nu. Det fanns svarta och sådana där vanliga skogsgröna. De svarta var slut i storlek 37 som jag skulle ha. De gröna fanns det kvar storlekar av. Men sedan såg jag alldeles bredvid vuxenstövlarna fanns barnstövlar i enfärgat blått eller rosa. Upp till storlek 35 stod det på skylten. De såg faktiskt ganska stora ut tyckte jag. Provade en 35:a och jag kunde ha den. Den var till och med bekväm!
 
Kan man köpa barnstövlar när man är 40 plusare?
 
 

Minus ett blir två

Jag hoppas jag får ihop det här. Ett arbetsställe har försvunnit och jag har skaffat två nya. Det är lite rörigt just nu. Nästa vecka går jag fyra introduktionspass och kommer att träffa massor av nya människor. Hjärnan kommer att gå på högvarv. Det gäller att vara skärpt!
 

Mat åt en sjukling

Min diet hitills idag: två rostade mackor och te, två Wasa knäckebröd med brieost på, en tallrik mjölk och cherios, två koppar kaffe och tre Hallongrottor. Inte ens i närheten av ordentlig och nyttig mat MEN jag är ju så förkyld så jag orkar inte stå vid nån spis och joxa med mat.
 
Om en stund ska jag äta lite chips och dip. Sen kommer Rolle från jobbet och gör köttfärssås till kvällsmat. Yummie! Hoppas det gör mig piggare för imorgon är det jobb igen...

Huskur mot halsbränna

Om du inte har något läkemedel mot halsbränna hemma kan du ta en näve mandlar och tugga i dig istället. Det hjälper mig ialla fall.
 
 

Hungriga tjuvar i farten

Idag lämnade vi Wilda och Tin-Tin ensamma en liten stund för att göra lite ärenden. Under tiden har de gjort bus som de brukar om de har tillfälle till det. Jag har en sådan där flergångskasse av plast som man har med sig till mataffären för att slippa köpa plastpåsar. Inte snygg men otroligt praktisk. Däri har jag allt man kan behöva under ett arbetspass som kan vara allt från 8 till 24 timmar. Nessesär, nattsärk, paraply, extra tröja, jacka, arbetsskor och mat. Allt får plats i denna jobbkasse.
 
I förrgår när jag kom hem ställde jag kassen bredvid ytterdörren. Idag när vi kom hem var den utdragen mitt på hallgolvet. Busarna hade hittat och dragit ur kassen som matlådan låg i. De hade arbetat hårt med att slita sönder kassen i bitar och den låg inne på köksmattan. Rolle sa att det låg nåt vitt papper där på mattan och då kom jag ihåg att jag haft en halv röd paprika i papperet. Den var såklart uppäten! Det syntes tydligt på Tin-Tin vad hon haft för sig. Helt rödorange på bägge sidor om munnen. Mattan var också rödfläckig. På Wilda syntes inget spår men hon är ju mörk i pälsen.
 
Därav lär man sig att alltid plocka ur sin jobbkasse direkt när man kommer hem.
 

Bildbevis på tjuven!

 

Rostiga hopp(lösa)torn

I söndags åkte jag, Annie och hundarna upp till hoppbackarna på en picknick. Fast utan fika! Vi hade bara en filt med oss. Annie sa att hon aldrig varit dit upp förut men det har jag svårt att tro. Mer troligt är att det var mycket längesedan hon var det. Hursom helst så var det en blåsig men mysig eftermiddag vi hade.
 
De håller på och gräver och donar däruppe inför skid VM. Hörde av en jobbarkompis att de räknat fel i budgeten, 2 ggr till och med. Först hade de "glömt" att lägga till 30 miljoner till den redan digra räkningen och nu har de visst "glömt" nåt på 10 miljoner till. Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Verkar inte som herrar ekonomer lärt sig att plussa ihop än. Skulle ju vara en fördel om de lärt sig räkna innan de åtar sig projekt av den här storleksordningen.
 




Supergod tomatsås till pizza

Här kommer receptet på den mumsiga tomatsåsen till pizza.
 
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm malen svartpeppar
  • Färdig pizzakrydda (ca 1 - 2 msk, ev. mer är en smaksak)
  • Ev. ketchup
  • Ev. socker
 
Skala, hacka och fräs löken mjuk i oljan.
Tillsätt tomaterna, vitlök, tomatpuré, salt och kryddorna.
Låt såsen koka ihop en stund under lock som du gläntar lite på så fukten kan koka bort.
Rör om då och då. 
Smaka av såsen. Om den är för syrlig häll i lite ketchup och ev socker som får den att bli mer solmogen och rund i smaken.
Koka ihop lite till. Det är meningen att såsen ska bli ganska tjock. Sedan är det en smaksak om du mixar ihop den med mixerstav eller låter den vara som den är.
Låt den svalna lite innan du breder ut den på pizzabottnar.
 
 
 
 

Godaste pizzan är hemlagad

På söndag kväll gjorde jag och Annie hemlagad pizza. Som fyllning hade vi salami, rödlök, röd paprika, soltorkade tomater och champinjoner. Rolle valde att ha köttfärs på sin. Vi gjorde vår egen tomatsås som blev supergod! Recept på tomatsåsen kommer som ett eget inlägg senare.
 
 

Hjälp jag har en zombie på övervåningen

Klädbutik blir slutet för en stekare

Min dotter Emma som bor i Norge har fått nytt jobb. Heltid i kläd-butiken New Yorker som öppnar sin första affär där i november. Det är på tiden för hon har jobbat på hamburgerhak i 5 år, ända sedan hon gick i nian. Hon var verkligen redo att göra något annat och att jobba i klädbutik stod på önskelistan. Grattis!
 
Lite orolig är jag dock. Hon är klädtokig! Blir lite som att stänga in ett barn i en godisaffär eller en drogberoende i en knarkfabrik. Hon har fyllda klädskåp redan och har väldigt svårt att slänga kläder. Hon gillar dem alla. Hur ska det gå?
 

Trevlig heldag när Kicki fyllde 50

Klanen Carlsson är samlad för att fira Kicki som fyllde jämnt. Här är hon alldeles snurrig i mössan efter att ha åkt 25 gånger runt, runt i olika rondeller i stan för att hon inte skulle veta vart hon skulle. Färden slutade hemma hos mig och Rolle som fixat iordning lunch. 
 

Överst till vä syns Kattis som håller i Kicki, bakom dem Hanna och Rickard. 
Överst till hö Peter och Kattis. Underst till vä Peter och Kicki.
Underst till hö Rickard och Rolle.
 
 

Hanna, Kattis och Peter
 
Svärfar bjöd på en gammal hederlig Galliano Hot Shot. Smaskens!
 
 

Efter lunchen åkte vi till bowlinghallen.
 
 

Efter lite klädbyte och uppfräschning åt vi god mat och hade trevligt på O´Learys.

14-åring med eget bankkort

Man vet att ens barn blivit, jag ska inte säga stor men större ialla fall, när de vill ha eget bankkort med barnbidraget insatt. Motiveringen är att hon ändå handlar sina kläder själv nu. Del två i hennes plan är att hon vill ha ett jobb.

Svenska Hollywoodfruar härjar vidare

Så har det helgalna programmet börjat igen. Tokan Gunilla som saknar all form av självkritik och hennes "underbarn" Erika. Prilliga och knasiga Maria, Isabel som måste vara sin egen chaufför eftersom assistenten hon har inte lyckas ta körkort och så en ny fru, Margareta, som är sångerska och snart ska ha barn med sin 81-årige sambo. Men hon verkar faktiskt helt normal, än så länge.
 
Helvrickad fortsätter dock Gunilla att vara. Hon blir rasande på Isabel under en lunch med alla fruarna, hon ska regissera sitt underbarn Erika i en musikvideo. Ja det är ingen hejd på hennes framfart. Det är svårt att hålla sig för skratt!
 
Gå in på TV3 play där finns alla avsnitten.
 
 

Snacka om att svälla upp

Aj aj aj tandvärk, inflammation och feber. Var inte så farligt innan tanden drogs ut men nu... Ja, ni ser själva!
 

Ljuslyktor från Plantagen

Enkla och snygga ljuslyktor för 59 kronor. Vitt grus och ett lite mindre ljus följde med. Jag har lite större som går på batteri för säkerhets skull om nu olyckan skulle vara framme och någon av hundarna skulle välta en lykta. Test av vilken färg på gruset som blir bäst. Vinrött var klart snyggast!
 
 
 

Grattis Kicki

 
HURRA hurra hurra hurra på din födelsedag goa och rara Kicki!

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0