Recept på lyckad fönstertvätt

Likadant varje år. Man drar sig för att göra det. Tvätta fönstren. Vet inte varför det tar emot. Lika motsträvig är man när man ska deklarera. Varför? När man väl sätter igång undrar man varför man inte gjorde det tidigare. Det var ju så lätt och gick så fort.
 
Jag har nu avverkat 8 rutor utan, innan och emellan. Det blev förbaskat bra måste jag säga. Läste någonstans att man skulle ha i lite ättika i vattnet för att få skinande blanka fönster. Så jag hällde i lite och ja, det blev nog blankare än det brukar bli.
 
Har nu kollat upp "receptet" för fönstertvätt-vatten och det ska vara:
  • Fem liter ljummet vatten
  • En skvätt diskmedel
  • En halv deciliter 24-procentig ättika

 

GI-mat på menyn

Nu har vi skaffat en kokbok med snabblagade GI-rätter. Vi ska försöka köra efter den med början denna eller nästa vecka. Jag har kollat igenom den lite snabbt och det ser lovande ut. Verkar vara maträtter som hela familjen kan tycka om. Jag ska recensera den när vi testat några veckor.
 

Shoppat loss fast måttligt

Vi åkte en sväng upp till nya handelscentrat uppe vid ICA Maxi. Vi besökte dem som öppnat: Jysk, Ö&B, Rusta och Arken Zoo.
 
Vi hittade ett duschdraperi med fint mönster i klara färger och nya kuddar till soffan.
 

Inte avundsjuk

Jo, faktum är att jag är det på min äldsta dotter. Nu har hon beställt den, resan med stort R. Eller ska vi säga med stort N(ew) och Y(ork). Hon ska besöka The Big Apple i slutet av oktober. En hel vecka...
 
De pengarna har man om man jobbar i Norge, inte har några barn, hundar och bil. Men nej, jag är inte bitter. Bara lite...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pusskalas

Sötnosarna Annie & Tin-Tin

Natuvive body butter för riktiga torrisar

Natuvive har en riktigt bra body butter. Den luktar inte för starkt som somliga andra. Den är silkeslen och lämnar en fin lyster på huden efter man smort in sig. Armbågar som ofta är extra torra blir mjuka och oskrovliga. Den passar alldeles utmärkt att smörja in fötterna med också men då får man förstås ta på en strumpa efteråt.
 
Den finns i fyra dofter Papaya, Lemongrass, Pink Grapefruit och Acai.
 
Denna produkt kostade 119 kronor på apoteket. Väl värd sina slantar!
 
 

Egentligen inte värd utrymmet jag skriver på

Han den där otroligt lilla människan, Breivik, är inte värd utrymmet. Ändå kan jag inte låta bli att uttrycka mig om denna ynkliga skitstövel. Måtte hans röst aldrig mer höras. Ta ifrån honom dator, papper och penna. Låt inte honom få ta del av det som händer i världen i fortsättningen.
 
Domen, 21 år med möjlighet till förlängning med 5 år i taget, är perfekt för han ska inte ha rätten att umgås med andra på utsidan muren någonsin mer. THE END!

Förlovad - igen

Vi har alltså förlovat om oss med varandra. Anledningen till det hela är att de ringar vi hade i guld var lövtunna och, ursäkta franskan, var skitfula i designen. En dag i förra veckan kommer Rolle hem från jobbet och säger att han vill ha min ring för nu har har varit och tittat på nya. Jag kan ju säga att jag inte var sen med att lämna ifrån mig den.
 
Han har gjort ett gott val min käre fästman! Gått från guld till silver. Han har säkert våndats lite över vad jag skulle tycka. Jag tenderar ju till att ha en ganska bestämd åsikt om vad jag tycker är vackert och snyggt men jag kan inte vara annat än jättenöjd!

Zappa runt i såpornas värld

Fanns inget att se så jag zappade runt bland kanalerna. Då såg jag att serien Hem till gården fortfarande sänds. Minns att min mormor följde den serien och det är då över 20 år sedan nu. Gjorde en liten snabb research. Serien startade upp i England 1972 började sändas i Sverige 3 år senare.
 
I oktober i år firar TV-serien 40 år och har nu sänts i drygt 6260 avsnitt i England. MEN den är faktiskt inte äldst. Den äldsta heter Coronation Street och har hela 52 år på nacken och följs i England av miljontals TV-tittare.
 
Äntä kônstut vad seglivade somliga saker är...
 

Nytt torrfoder åt gosedjuren

Familjens gosedjur, Wilda och Tin-Tin, har fått ett nytt foder. De gillar det även om Tin-Tin till en början tyckte att det var lite väl stora bitar. Vi fick som vanligt truga och handmata henne innan hon blev övertygad om att det faktiskt gick att äta.
 
Nu tuggar de bägge i sig maten hej vilt. Men de har lagt sig till med nåt nytt. Bitarna ska helst bäras i munnen fram till trasmattan. Sedan kan de börja knapra i sig. Eftersom bitarna är stora blir effekten som att äta knäckebröd. Det smular nåt alldeles förfärligt, känns som nån pedant till vaktmästare har åkt fram och tillbaka med en liten traktor och grusat hela mattan. Tin-Tin tar också med sig fodret till hundbädden och äter liggande likt en romersk kejsarinna. 
 
Min favoritsysselsättning har aldrig varit att städa men numera har jag och dammsugaren dejt varje dag. Say no more!
 

Svart- eller vitpeppar

Ibland får man lust att testa en ny maträtt. Man följer receptet och så kommer man till kryddorna. Där står det peppar. Hm tänker man, vilken sort ska man ta? Svart eller vit?
 
Står det inget specificerat utan bara ordet peppar då är det enligt en oskriven regel svartpeppar som ska användas.
 
Så var det mysteriet löst!
 

Närsynta bofinken Knut

Ett tips till alla som använder linser oavsett synfel. Gör synundersökningen hos din optiker, begär att få ditt recept och sedan beställer du linser på nätet. Mycket billigare än hos optikern. Gå in på sajten ALLT om LINSER så kommer du att kunna se vilket nätföretag som är billigast på just dina linser, dessutom alltid fraktfritt!
 
 
 

Förvånad jycke utan mysplats

När vi kom hem från Göteborg var ju golvet färdigslipat och klart. Däremot hade vi inte ställt tillbaka möblerna innan vi hämtade hem hundarna. De små liven var så glada över att vara hemma igen. Tin-Tin som älskar att ligga mjukt och skönt i soffan passade på att snabbt smita in genom plasten som satt för dörröppningen. Hon var därinne en stund och sedan kom hon ut. Snacka om besviken... Nån jäkel hade tömt hela rummet på möbler och tagit hennes favoritsoffa!
 
 
 
 

Vi gillar rosé

Den här var också mumsig och fräsch att sippa på i värmen.
 

Äntligen ny köksbänk

Så här blev det med den nya köksbänken. Vi hade från början bestämt oss för en svart med någon liten skiftning i men väl på köksutställningen så såg jag den här. Tyckte den var mycket snyggare plus att på en svart skiva syns alla feta fingeravtryck. Vi var överens på en gång, det behövdes ingen övertalning!
 
Före bytet...
 
Efter
 
 

Master of the house x 2

Nu ropar den andra Master´n of the house att kaffet är klart. För det klarar visst inte han på bilden... ;-)
 

Grattis Kattis!

Hip hip Hurra till dig som fyller jämnt idá!
 

Skrik och panik, håret på ända

I morse tvättade jag håret och hämtade fram hårblåsen och skulle fixa till frisyren. Jag skjuter knappen till på-läge och vad händer? Absolut INGENTING! Inte ens en liten vindpust... Panik för jag ska ju till jobbet!
 
Jag rusar in till Annie som vaknar och ser helt skräckslagen ut och stirrar med uppspärrade ögon. Vilket i och för sig inte var så konstigt. Jag såg säkert helt galen ut. Frågar var hon har sin hårblås. Det har hon inte en aning om. Vet inte ens om hon har den hemma. Jag rotar runt i skåpen och hittar den tursamt nog.
 
Så var den dagen räddad och jag kunde pusta ut!
 
 
 

Master of the house

Så har vi fått en ny trotjänare i familjen. Den är snabb, snygg och heter Moccamaster. Den ultimata kaffebryggaren! Nåja det vet vi ju förstås inte men den kan då inte vara sämre än den vi hade innan vad gäller hållbarheten iallafall. Registrerar man sitt inköp av en Mocca så ger tillverkaren hela 10 års garanti. Så vi tror inte att vi gjort ett dåligt köp den här gången.

Dåligt går det däremot att visa bild på underverket. Har försökt men jag bloggar från mobilen och bilden lägger sig på tvären hela tiden. Att det aldrig kan få flyta på...

Göteborg 2-5 augusti i ord och bild

Då har vi varit till Göteborg igen. Tvärt emot mina föraningar så råkade vi inte ut för något missöde varken dit eller hem. Vi hittade otroligt nog också direkt till hotellet. Hotellet var bra men sängarna stenhårda. När man klämde på bäddmadrassen knastrade det som om det var tagel i den. Det var det säkert också men jag orkade inte forska så noga i det. Det räckte med att vi sov otroligt illa.

 

Hotellet bjöd på te och olika kaffesorter plus hembakad kaka på eftermiddagarna. Det ingick kvällsbuffé med en varmrätt och olika sallader, kex och ost och efterrätt. Vällagat, gott och ganska skönt att slippa leta efter en bra restaurang på kvällskvisten.

Vilka obekväma sängar!

 
Just det, på en sån här åkte vi bil förra gången. Så skraj jag var att bli jagad av en spårvagn!
 
Göteborgs domkyrka, där vi satt och gonade oss med en kaffe i det sköna vädret.
 
Det där såg ju skoj ut, bara att slänga in ungarna och låta dem springa sig trötta som hamstrar i ett hjul. Det sitter alltså en unge i varje bubbla. Så skönt till kvällen när man vill ha lugn och ro. Ungarna somnar tvärt!
 
Vi råkade gå förbi den största godisaffär jag någonsin sett. Det fanns hur många sorter om helst.
 
Äta måste man också göra. På det här stället kollade man menyn på Ipad. Det blev varsin Ceasarsallad.
 
Shoppingfynd, Salmingkepa och schal åt mannen. Lite toppar och ett fullständigt onödigt inköp av en klänning. Den var billig och fin!
 
 
 
Vi chillade på hotellets terass. Vi var lite ensamma däruppe pga kvällstemperaturen och avsaknad av sol.

Istället för dyr mattvätt, använd högtrycken

Den årliga tvätten av hallmattan är nu gjord. Tänkte bara tipsa er andra om hur man kan göra om man inte har lust att lämna in mattan på tvätt.
 
Har ni en matta av heltäckningsmodell kan ni göra så här:
lägg ut ett stort plastsjok på marken, lägg mattan med undersidan uppåt spola av med högtryckstvätten, vänd mattan spola av den ordentligt och ta sedan lite vanligt tvättmedel, skrubba med skurborste på skaft, spola av ordentligt och gör om tvätten en gång till, häng upp mattan på ett vädringsställ och spola av. Låt mattan hänga och dropptorka.
 
Mattan kommer att bli som ny igen!
 
 

Ommöblering i bilder

 
 
 
 
 
Och så bjuder jag på en bild på hallen uppe...
 

Ommöblering igen

Idag har vi flyttat tillbaka alla möbler till vardagsrummet. Satt nya möbeltassar på samtliga och så passade vi på att möblera om lite. Det blev bättre än innan tycker vi. Bilder på det hoppas jag kunna lägga in imorgon.

Det är skillnad på golv och golv

Nu är golvet slipat och lackat. Vilken skillnad mot hur det såg ut förut. Borta är alla djupa hack, rispor och träet som blivit mörkt av vattenskador. Synd att jag inte hade någon bild av hur det såg ut förut.

Lån av toalett

På väg hem från Göteborg stannade vi för att tanka och jag skulle låna toan på ett intilliggande matställe. Sagt och gjort jag stegade in och frågade om jag kunde låna toan.

Lilla damen bakom disken sa: - det blir fem koronor.
- Visst absolut, svarade jag och lade en femma på disken.
Lilla damen: - nej, jag tror det är opptaget. Varpå hon skriker nåt till en karl längre in i rummet. Han skriker tillbaka och sedan får jag besked:
- dy kan gå in, nickel sitter på dörren!

Jag köpte två drickor innan jag gick och då fick jag tillbaka femman.
 

Krämig paprikatorsk

Många, framför allt barn, ogillar fisk. Men det här receptet tror jag faktiskt att nästan alla kan tycka om. I varje fall gör min familj det.
 
4 port
  • 400 g fryst torsk eller annan fisk
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 dl mellangrädde
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk några minuter i oljan utan att den tar färg. Använd en låg vid panna, typ traktör. Tina fisken så mycket att det går att skära i stora kuber. Lägg dem i pannan. Salta. Rör ut paprikapulvret i grädden. Häll blandningen över fisken. Låt fisken småkoka ca 10 minuter. Om du ser att det behövs kan du vända fisken efter halva tiden.
 
Servera med kokt pressad potatis, potatismos eller ris och en blandad sallad.
 

Ett hjärta av ett hjärta

Se vilken fin liten present jag fick av min Emma idag. Den levererades tillsammans med en go och varm kram. Så glad jag blev!
 

Tomt vardagsrum sånär som på ett eko

Imorgon bitti kl 7 kommer hantverkaren som ska slipa parketten i vardagsrummet. Rummet är helt tömt på möbler. De är utspridda i resten av lägenheten. Till och med på toaletten står det grejor och köket ska vi inte tala om. Där kan vi inte ens sitta och äta frukost, så fullt med annat är det. Men man får stå ut om man vill få ett snyggt golv. Vi väntar med spänning på resultatet.

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0