Varm tomatsås
Det här receptet på syrlig tomatsås är jättegott till stekt falukorv och mos. Jag brukar dubbla det för att det ska räcka till matlådan.
- 3-4 färska hackade tomater eller 2,5 dl krossade tomater i burk
- 1 finhackad gul lök
- 1/2 tsk salt
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 2 krm chilipulver
- 2 msk rapsolja
- 2,5 msk farinsocker eller mindre
- 1 msk vinäger, röd eller vit
Hetta upp en stekpanna och häll i rapsoljan. Fräs löken och vitlöken i några minuter, men låt den inte få färg.
Tillsätt de hackade tomaterna eller krossade i burk, tomatpuré, chilipulver, vinäger och farinsocker (häll inte i allt, utan smaka av så det inte blir för sött) och låt koka i 5 minuter.
Om du vill ha en slät sås kan du mixa den annars serverar du den som den är.


Kommentarer
Trackback