Varm tomatsås

Det här receptet på syrlig tomatsås är jättegott till stekt falukorv och mos. Jag brukar dubbla det för att det ska räcka till matlådan.
 
  • 3-4 färska hackade tomater eller 2,5 dl krossade tomater i burk
  • 1 finhackad gul lök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm chilipulver
  • 2 msk rapsolja
  • 2,5 msk farinsocker eller mindre
  • 1 msk vinäger, röd eller vit
 
Hetta upp en stekpanna och häll i rapsoljan. Fräs löken och vitlöken i några minuter, men låt den inte få färg.
 
Tillsätt de hackade tomaterna eller krossade i burk, tomatpuré, chilipulver, vinäger och farinsocker (häll inte i allt, utan smaka av så det inte blir för sött) och låt koka i 5 minuter.
 
Om du vill ha en slät sås kan du mixa den annars serverar du den som den är.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Poodle Mum

Den bästa blandningen av livet i stort & smått

RSS 2.0